Gó Natt et Bonne nuit !

Jahoo, här sitter man uppe till halvtolv och pluggar på franska läxan som är tills imorgon. Det blir alltid såhär när det gäller franskan. Sena kvällar och allt görs i sista sekunden men så äre men när bokstäverna byter plats med varandra då är det dax att sluta. 

Jag gick iallafall på mötet om IV-val och Valbara kurser men missade mycket av ensemble spelningen. De fick bestämma nya låtar utan mig och de lyckades riktigt bra.
En låt var Coldplays Viva la Vida. Gissa vem som blev glad då???
Då är det bara att börja öva så att allt sitter och låter bra i vårat nystartade "band"  OM det kommer att vara kul!!!

Vissa kanske borde tänka över vad man säger och vem man säger saker till. Ingen snackar skit till mig om mina vänner och andra. Tänk lite innan ni säger något för jag avskyr skitsnack och det finns väl ingen som tycker om det heller.

Nu ska jag sova och sen får vi se vad helgen erbjuder. Jag och E har våra små planer trots allt.
Wish me luck med fanskan imorgon.... :D

Gó Natt alla kvällspigga och franskpluggande människor!  Et en français Bonne nuit!

Torsdag 15 Januari

Denna dag började med geografiprov. Det är iallafall inte ett av mina favorit ämnen. Behöver jag säga mer???
Sen vare dax för matte med grafer och koordinations system mycket bättre än geografi.

Dagens lunch var nog den bästa skolmaten jag någonsin har ätit och någonsin kommer att äta. Trerättersmiddag lagad av Dee Geers Hr-linje på deras restaurang hahaha. Jag och de andra blev proppmätta så nu behöver jag inte äta på en hel månad. Allt var supergott förrutom pepparsteken som krävde 1/2 liter vatten för att äta.Hahaha 

Missade ju då engelskan men va gör de ;) och det bästa av allt
1.Skolan bjöd på maten 
2. Vi fick en varsin biobiljett.  
3. Jag slutade skolan efter middagen istället för att gå till 16.30

Nu är jag mätt och belåten + att jag behöver plugga franska men orkar inte.
Ikväll måste jag dock tillbaka till skolan för att gå på något möte om olika val & sånt.
Nu ska jag slappa&plugga lite.

En sak till handbolls-klister-blåsor gör ont och mina fingrar är förstörda .

Ha de bra!


Lördag 10 Januari

Idag väcktes man av ett skrik tidigt på morgonen. Gissa om jag var glad...??? Det var tyligen en liten mus på toan så lillasyster skrek och stampade som en elefant. Mamma och syrran trodde att musen skulle anfalla dem och gick in med verktyg och pappa va galen på dem. Vilken morgon!! Tänk vad en liten mus kan ställa till med.hahaha

Idag spelar syster fotbolls DM och det hade vunnit första matchen. Lycka till till henne och laget så jag väl säga!

Gårdagskvällen var mysig och tillbringades med R. Vi såg på Let´s Dance och svullade chips. Vi upptäckte att Bloninbella var helt taktlös och att Magdalena Graaf var riktigt bra. Man undrar ju om stylisten hade missat Jessica Almenäs klänning och hela stylingen. Paljettklänning med färger som inte matchade och toppat med ett par cowboyboots och fula armband. Hur tänkte stylisten? Kanske hon/han tänkte såhär ! att det är inne med paljetter och sen matchar vi det med en gammal trend nämligen cowboyboots. 

Ikväll bär det av till C med M och E. Som det är tänkt så blir det en tjejkväll med mat och allt annat som hör till.

Nu måste jag fixa lite andra saker. Ha de bra!


Torsdag 8 Januari

Starkt VG i Naturkunskap. Det kunde inte gå bättre med tanke på att läraren inte var särskilt bra. Jag är iallafall nöjd och det är ju det viktigaste. Annars har dagen flytit på bra och jag har blivit värsta mattesnillet.

Efter skolan blev den en fika med E på Fräcka Frökens. Det va roligt eftersom vi inte har träffats på evigheter.
Det blev mycket snack, babbel och skvaller som vanligt.
Nytt år innebär nya planer och uppleverser för oss....Mer än så kan jag inte säga än......hahaha

Sen kom jag hem och beställde skidpaket till Romme. Det kommer att bli skitkul!

Ikväll blir det lugnt och jag är väldigt yr av allt som händer. Men jag är glad och allt flyter på väldigt bra nu.

Imorgon blir det en lugn kväll och lite roligheter på lördagen.


Onsdag 7 Januari

Första skoldagen idag då efter lovet och den var seg. Jag väldigt trött  och hängig så det blev ingen handboll för mig idag heller. Bäst av allt var att inget plugg behövdes denna eftermiddag. Såååå skönt men det kommer väl....Jag har iallafall varit duktig och läst ut den tråkiga svenska boken som jag trodde skulle ta en evighet.
 
Ikväll blir det bara att vila sig iform tills imorgon. Imorse trodde jag att jag skulle vakna upp som en prinsessa med tanke på mitt hemma spa som jag höll på med kvällen innan (hårinpackning, ansiktsmask, peeling, manikyr, predikyr) men så blev det inte. Jag vaknade upp som ett vrak istället eftersom jag inte sovit en blund på hela natten.

Jag blivit värsta hyperaktiv på kvällarna vet ej om det är bra? eller dåligt? På morgonen och dagarna är man trött iallafall. Jag måste försöka vända tillbaka dygnet igen.

Imorgon är det skola och sista Naturkunskapslektionen för den här terminen vilket är skönt :)

Efter skolan blir det att ta en fika med E på fräckas. Vi har nog en hel del att prata om..............

Btw tycker jag minde om Blondinbella och Carolina Gynning. De är sjukt överdrivna och jobbiga båda två. Jag har sett Blondinbella som en förebild och följt hennes blogg men efter jag såg ett avsnitt av hennes tv-dagbok fick jag en annan uppfattning. Jag tycker att hon verkar leva i "det blå" i hennes egen lilla värld. Tänk på andra så som du beter dig och shoppar. Carolina Gynning kom med bara för att jag hörde hennes röst nyss på tv:n. Kan inte människan prata lägre??

Nae nu blir det Grammis Galan för min del.

Ha de bra!

Tisdag 6 Januari

Sista dagen på lovet idag. Jag har iallafall hunnit med att städa mitt rum och plugga lite. Snart blir det en promenad med M i vinterkylan. Jag har inga planer för dagen det är skönt att bara slappa sista lovdagen innan allt drar igång igen.

Jag ska aldrig mer se en skräckfilm hemma. Igår släcktes alla ljus ner under filmen så det var helt kolsvart när man skulle gå upp på övervåningen. Inte kul för mig som är mörkrädd. Jag överlevde men en sak som bör tilläggas är att jag hade svårt att sova.

Nu är det bara 7 månader och 16 dagar kvar. Jag längtar......
C vet vad jag menar och det kommer att bli bäst eftersom vi två är i Stockholm då.

Ha de bra!

Söndag 4 Januari

Idag kunde man ha spelat handboll i Hallby men ingenting bli som man har tänkt sig.
Lycka till er och hoppas att det går bra får man väl säga till er som är där nu.


Dagen blev typ som planerat. C kom hem till mig och sen åkte vi ner och mötte V på stan. Det blev mycket babbel och vi käkade en sallad på Paus. Jag tog det vanliga på dvs kyckling, soltorkade tomater och pasta mm. Sen gick vi lite på stan och kikade runt. V lyckades hitta roliga och ovanliga saker och shoppade mest av oss tre (som alltid).

Jag köpte bara tre block det var halva priset på alla.Två rutiga med döskallar till matten (moahahaha bara för att jag älskar matte) och ett vanligt vitt med hård pärm till de övriga ämnena. För mig är det viktigt att ha lite roliga block och pennor när man ska plugga. Det lättar upp och gör arbetet lite roligare.

Nu sitter jag hemma och har tänkt att jag ska plugga lite eftersom jag inte har gjort de på lovet. Går man en plugglinje får man skylla sig lite själv. Jag pluggar aldrig på loven för att de ska vara fria från skola eftersom det alltid är så mycket stress och press annars. Önska mig lycka till med att läsa den väldigt intressanta boken Trälgudars land. Sen finns det väl inte så mycket mer att säga om den här dagen nae nu måste jag sätta igång med pluggandet något positivt är att jag har nya block.



Ha de bra!

Söndag 4 Januari

Gårdagskvällen bjöd på överraskningar jag behöver nog inte säga mer än så. Jag hade en otroligt skön hemmakväll med tv och popcorn sen kom även I hit och hade lite kul med mig och R.

Dagen har precis börjat för mig och idag blir det att va med V&C. Det va längesen vi tre va. Troligtvis blir det en fika på stan eftersom det finns ganska mycket att prata om men vi får se vad som händer. Sen får vi se vad som händer ikväll....




En gammal blid på V, mig och C (kanske den enda på oss tre ihop) ingen Gossip Girl style precis, hahaha


Ska det va så här?

Jag är trött på att folk (en person) går bakom ryggen på en. Inte för att det händer så ofta men det är samma människor (person) som gör de. Det börjar bli en vanesak nu.
Efter alla dessa år av upprepade händelser har jag lärt mig hur jag ska hantera det utan att bli arg.
Det bästa sättet att tänka är :
Jag är iallafall ärligare och mycket bättre än (*****Inga namn nämns i denna blogg*****)

En fråga som jag ställer mig är: Ska det verkligen va så här?

Det kan ju inte vara bra att ljuga helatiden. Sanningen kommer fram tillslut det vet alla.

Detta inlägget är tilldelat en person som inte är värd det men jag var bara tvungen att skriva av mig lite.... 
Jag orkar inte att lägga ner någon mer energi på det här nu så jag lämnar det och tänker på alla underbara ärliga människor och vänner istället.

Ha de bra!

Björnrike-08

Jag vill verkligen åka till fjällen nu när all snö är här. Hoppas att vi kommer iväg.
 Här kommer några bilder från förra årets fjällenresa. Helt underbart!

   

Rea tips

Många sparar julpengarna för att gå på mellandagsrean och de flesta stressar ut i butikerna dagarna efter julafton.
I år var det rea redan innan julafton på grund av lågkonjukturen. Bortsett från den så är det alltid rea efter jul.

Jag tänkte dela med mig av de tips som jag har eftersom jag stör mig så mycket på folk när det gäller rea
.

♥Till att börja med gå inte ut och leta efter fynd när rean precis har startat dvs dagarna efter julafton. Det som reas ut då är endast reakollektioner och sånt som folk inte vill ha. (Skitsaker) Det värsta du kan göra är att gå till Gina Tricot på annandagen. Då är det bara fjortisar som är ute efter billiga kläder en riktig stilmedveten shopaholic ger sig inte ut på annandagen.

♥Tänk efter innan du köper om du verkligen behöver det där plagget och om det passar till dina skor och väskor.

♥Kolla inte på priset utan kvalitén.

♥Börja reafynda efter nyårsafton. Då startar de finare butikerna sin "stora rea" och de lite billigare sätter ut sina finare plagg.


♥ En sista check lista innan du ger dig ut i butikerna
1. Stressa inte iväg
2. Tänk på vad du köper
3. Ha is i magen och vänta.........

Lördag 3 Januari

Den här lördagen har varit väldigt slapp och skön. Familjen har hälsat på pappas kusin som just fått barn. Hon var liten och väldigt söt. Btw så hade F bakat en jätte god kladdkaka när vi kom på besök.

Ikväll blir det en skön hemmakväll och eventuellt kommer A hit och hittar på något. Det va längesen vi sågs så det ska bli kul.
 
Snön kom till Norrköping idag bara några centimeter men det är alltid något. Jag älskar snö för att snö betyder skidor men det är inte tillräckligt för att åka utför. En sak som är säker är att det blir Romme med skolan i Januari eller när det va. Jag hoppas även på en vecka i Björnrike där backarna är betydligt bättre än i Romme.

Det finns inte så mycket mer att säga om den här dagen men en sak är säker och det är att man aldrig slutar förvånas av vissa saker.

Snart blir det mammas goda lasange och bara mys här hemma.

Imorgon blir det att umgås med V och C vi får se va vi hittar på. Kanske blir det skridskor på Ensjön eller i Himestadslundshallen men inget är bestämt så vi får se vad som händer.



Jag älskar mitt Thomas Sabo armband ett sådant borde alla äga.

Ha de bra!

Fredag 2 Januari

Idag har jag varit med en gammal kompis eller gammal och gammal men det va länge sen vi hittade på något. Vi va med hennes kompisar och drog ner på stan och kollade in rean. En helt okej och trevlig dag.

Jag måste bara berätta om min speciella nyårsafton!
Nyårsafton blev inte riktigt som planerat. Det kanske inte va så mycket som va planerat igentligen. Jag och en av mina bästa vänner spenderade kvällen till en början i Vånga på ett ställe med mycket folk. Vi kände att  det inte va något vidare eller rättare sagt vi kanske var för peppade innan. Jag ringde en taxi från stan (inte det smartaste men, men). Folket där klagade då över att vi va snobbar och hur dyrt det va med taxi på landet. Men de struntade vi i eftersom vi inte stod ut med människorna där. Taxin kom efter ett tag och vi åkte istället till G i Kimstad (Den dyraste taxiresan i hela mitt liv).

Resten av kvällen spenderades hemma hos G med hans kompisar. Det va trevligt. Sen framåt tolv slaget fick jag och C ny energi och hade mycket roligt. De andra verkade inte vara så glada för de nya året men de va vi. Efter tolvslaget hände det inte så mycket G stack iväg och kvar blev jag C och R. Det fanns inte så mycket att göra i G rum men vi underhöll varandra och spelade GH. Tillsut somnade vi vid halvsju. Det här var en av mina sämsta nyårsaftnar. Jag hoppas på att nästa nyår blir bättre. Jag vet inte riktigt hur jag vill att en perfekt nyårsafton är men inte som i år iallafall eller så kanske jag har för höga krav och förhoppningar på kvällen.

Tack till G för att vi fick va me dig och hos dig!
Tack till T som hade fixat "festen" som vi åkte ifrån och hoppas att ni hade kul och att vi inte förstörde något för dig!



(bild från förra året)

Ha de bra!

Nytt år och "NY BLOGG"

Gott nytt år!
 
Jag hade tänkt att börja blogga igen. Det känns faktiskt lite tomt utan bloggen men jag har haft sjukt mycket att göra under hösten. Bloggen har då inte prioriterats någonting. Jag börjar blogga  på nytt nu med ny design och nya krafter. Jag har tänkt att ha kvar samma namn även om det är lite larvigt.
(Bloggen kommer inte handla lika mycket om "mode och stil" som innan vi får väl se va det blir) 


RSS 2.0