Tisdag 30 September

Det regnar ute och är riktigt höstväder. Nu sitter jag bara framför datorn och myser. Jag älskar hösten med alla stickade kläder, fika och själva stämningen som blir och självklart vädret. Bästa årstiden på året är hösten.

Idag har det varit en helt vanlig dag i skolan med idott, datakunskap, georafi och matte. En lång dag som gick ganska snabbt endå. Matten gick ovanligt bra och jag kände mig riktigt smart. Cyklade som vanligt till skolan och det var svinkallt ute.
 
Dagens planer för eftermiddagen och kvällen blir plugg och träning. Idag är det svenska och samhällskunskap som gäller. Senare ikväll är det träning som jag längtar till eftersom det var väldigt längesen jag tränade sist.

Ha de bra!

Just nu skulle jag väldigt gärna vilja ha ett par värmande knästrumpor från Odd Molly att ha under ett par snygga höststövlar eller bara att mysa i.

Ingen träning

Nu vet jag inte riktigt vad jag är arg, besviken eller inte någonting. Man har gjort i ordning sig för träning och vill verkligen träna. Åker till hallen och ingen där. Jaha, tänker man då var det väl ingen träning då, så då ringer man en träningskompis som säger att det inte är någon träning. Det är så typiskt med dålig information när man har varit borta och sjuk en längre tid. Men jag börjar bli van vid den dåliga informationen nu.
Det är bara att ta nya tag tills imorgon och träna på nytt.

Det tråkiga när det blir så här är all tid som bara går förlorad.
Det blev istället lite varm choklad och en stor muffins framför tv:n. 

Ha de bra!

  


Plugg, plugg, plugga

Har precis ätit och det är träning om ca 3 timmar. Innan dess är det plugg som gäller. Franska och Samhällskunskap som jag kanske nämde tidigare. Jag ska väl ta och fortsätta istället för att sitta här och blogga.
Här är ett litet tips på plugg-godis igen som ger energi för att orka läsa länge.
Torkad frukt. Här i skålen är det jordbubbar, ananas och papaya.



 

Ha de bra och plugga på om ni håller på med det


 


Måndag 29 September

Denna dag har varit otroligt seg och jag är väldigt trött. Det kanske beror på att jag vaknade runt fem och gick upp för att göra engelska uppgiften som va tills idag och den hade jag självklart glömt bort. Det gick ganska snabbt att göra engelskan men jag har varit rejält trött hela dagen.
 
Vi har även redovisat vårat projekt idag. Det gick väl sådär det kändes som att de andra grupperna var bättre än våran men så kan det vara ibland, man behöver inte alltid vara bäst på allting. Sen så käkade även chicken kebab i stan med gruppen innan redovisningen och det blev väldigt stressigt tillbaka till skolan men vi han äta och gå på en halvtimma.

De som jobbade på chicken kebaben var nog de segaste människorna jag någonsin beställt mat av. Det är bra att man inte stressar på jobbet , men hallå stå och lägga upp en pomme i taget och drömma vi drickan så att det tog dubbelt så lång tid och dessutom var de tre personer som jobbade samtidigt.

Dagens planer är plugga lite so, franska sen blir det träning ikväll. Jag ser fram mot träningen.
Det var så längesen jag tränade men nu är jag frisk från allt och det ska bli skönt att komma igång igen.

På vägen till skolan kände jag mig väldigt höstig men en höstkappa, mössa, halsduk, vantar, stövlar och spetsleggings. Det var mycket löv, sol och kallt ute också.  En riktigt höstdag i en höstoutfit.
     
  Ha de bra!
 

Kappa-VILA
Mössa-Åhlens
Klänning-VeroModa
Spetsstrumpbyxor-Cubus
Sjal-Veromoda
Overknees-Lindex
Stövlar-Vagabond


Söndag 28 September

Det tidigare inlägget får symbolisera gårdagen till en början men det blev trevligare mot natten sen.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här dagen men jag sov hos en kompis och kom hem vid två. Sen gick mamma och jag en uppfriskade powerwalk i skogen. Det resulterade i att jag blev väldigt trött och seg. Jag vilade ett bra tag och nu sitter jag här och har tänkt att jag ska plugga lite för att veckan inte ska bli så jobbig.

Vi får se om jag bloggar senare men annars får ni ha en bra kväll och slappa riktigt mycket precis som jag för att söndagar är riktiga slappdagar.


Söndag 28 September

Man lär sig av sina misstag........


Hembakad pizza - Jätte god

En dag gjorde jag en hembakad pizza som blev jätte god. Jag tänkte bjuda på receptet som är för 2-3 personer. Det bästa men den här pizzan är att det går snabbt och de flesta ingredienserna finns oftast hemma och istället för jäst används bakpulver. Den blir supergod samtidigt som den är lättlagad och väldigt snabblagad.  Fyllningen är självklart frivillig det går att lägga på andra saker som man tycker om. Lycka till! 


Pizzadeg:

5 ½ dl vetemj
1 ½ tsk bakpulver

1 krm salt

75 g margarin eller smör

2 dl mjölk


Fyllning:

Ketchup eller tomatpuré

Skinka

Pizzakrydda Oregano

Lök

Tomat

Räkor

Riven ost


Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar.

Finfördela med fingrarna till en grynig massa.
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.

Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt.

Häll på ketchup/tomatpuré och bred ut till ett jämnt lager.
 Lägg på den fyllning du vill ha. Strö över kryddor. Strö över riven ost.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.


Servera med sallad.


 

Ha de bra!

Lördag 27 September

Gårdagens fest var lyckad men mitt patyhumör frösvann ganska snabbt.

Det blir lite konstig stämmning när man kommer till en fest där alla är riktigt dragna och man själv inte druckit någonting. Det tar ett tag att komma ifatt, men jag kände inte för någonting igår. Jag bara flöt  runt och gjorde nästan ingenting. Men själva festen var det inget fel på och hon som fyllde år var väldigt nöjd med allt tror jag.
Förlåt för att jag var lite osocial igår och tack för att det alltid går att prata med dig C du vet vad jag menar.

Det har varit på tok för mycket fester för mig nu. Någonting varje helg fre-lör sen augusti. Jag behöver vila och en orsak till att jag inte hade det så kul igår var nog för alla dessa tidigare fester. Man tröttnar helt enkelt när det blir för mycket. Nästa helg ska det bara vara vila för min del och träffa vänner.

Ha de bra!


Här en väldigt gamal bild jag tror att den är tagen i Skärgården på våren eller tidig höst.

Party-Outfit

Här är min partyoutfit för denna kväll/natt.




Pennkjol-VILA
Tröja-MQ 365Sunshine
Strumpbyxor-Cubus
Smycke-VILA


Ha de bra!

Fredag 26 September /Kväll

Dagen har gått bra och inte så konstigt eftersom allt går bra för mig. På vägen hem från skolan kände jag för lite shopping och det blev lite små saker som jag hade tänkt att ha på mig ikväll.

Dagens shopping blev iallafall en lila tröja från MQ 365Sunshine, benvärmare från Lindex och ett par eftertraktade spetsstrumpbyxor från Cubus och till sist ett halsband från VILA.

Jag hade som vanligt tur för på Cubus var spetsstrumpbyxorna slut men tjejen som jobbade där gick ut och kollade på lagret och det hade precis kommit in nya. Turen är fortfarande med mig.

Nu är jag supertaggad för party ikväll. Jag håller på att fixa mig nu det är nog bäst att jag fortsätter med det innan plattången bränner hål i golvet.

Ha en bra kväll!

Slänger in en liten bild på vad jag shoppade idag!


Fredag 26 September

God morgon allihoppa!
Jag är superpigg och livet flyter på bra och nästan bara bättre och bättre.
 
Snart blir det skola till ca15.30. Kanske ingen toppendag med franska, matte och projekt men om allt flyter på som det har gjort hittills så kommer det nog att gå superbra.

Jag hittade mitt USB minne igår som har varit borta hela sommaren. Det bara låg på golvet här nära datorn.
Som jag har sagt tidigare allt flyter på bra nu.

Ha en bra dag!



Har klippt mig i dagarna. Jag ville ha samma frisyr som Gwen Paltrow på bilden men den blev inte riktigt så  men nästan. Jag är nöjd med mitt hår och det är hvudsaken.

Mer plugg...

Jag kom just på att jag har franska läxa tills imorgon. Då blir det att vara uppe och plugga ett tag till. Jag som hade tänkt att gå och lägga mig tidigt idag och sova ut, men den planen ändrades snabbt. Men å andra sidan får man meritpoäng för språk så det är bara att plugga på. Det är så typiskt mig att komma på saker i sista minuten.
Ja, ja energin är fortfarande på topp.

Det måste vara något fel på mig.
Jag är som en duracell-kanin när jag vaknar och sen fortsätter det hela dagen till sent på kvällen och börjar om igen.

Jag kan bara säga tre saker
 1. Att jag mår väldigt bra nu
2. Att jag är väldigt pigg
3 Att jag har turen med mig
En sammanfattning av allting : Det går helt enkelt bra nu!

En till sak som ni säker inte har missat är att Andra Avenyn har börjat igen.
Vi får väl hoppas på att serien fortsätter att vara lika bra som tidigare.


(Obs gamal bild när det var mycket i skolan förra året)

Nu blir de åter till franskan....... Bonne Nuit


Torsdagen 25 September

Jag har faktiskt saknat bloggen och alla läsare.
Nu ska jag komma igång och skriva iallafall en gång per dag hade jag tänkt.

Idag har det varit en helt vanlig dag i mitt liv som har bestått av skolan från 8-15. Det är ganska soft  för att vi håller på med ett projekt i små grupper. På gympan idrotten vi en liten runda. Jag fick VG och är ganska nöjd med tanke på att jag inte hade tränat på tre-fyra veckor om man räknar bort cyklingen till skolan. Men det är skönt att vara igång igen.
Rörelse och motion behövs man blir glad och pigg helt enkelt.
 
Imorgon är det fredag och skola förs sen lite party hos en ny kompis senare på kvällen. Det är något att se fram mot.

Just nu sitter jag och pluggar Samhällskunskap och tycker för en gångs skull att det är riktigt roligt.
Satsar man högt får man jobba för de också jag har trots allt valt själv. 

Jag skulle vilja avsluta det här inlägget med att tacka den personen som hittade min mobil som var borta i skolan idag. Jag vet inte vem det var som hittade den men tack för de iallafall. Jag trodde aldrig att den skulle komma tillbaka.
Tur att det finns ärliga personer i det här samhället som vi lever i.    

Nu måste jag fortsätta plugga även om det låter tråkigt bjuder på en bild med lite plugg-godis som jag hade för några veckor sedan. Jag kan varmt rekommendera det här plugg-godiset som består av en rättvisemärkt cola och en energy kick som är gjord på yogurt och frukt. Du får garanterat en energi kick till att fortsätta plugga.

Ha de bra!


RSS 2.0